تولید محتوای گرافیکی

تولید محتوای گرافیکی عبارتیست که فکر هر کسی که بخواهد در دنیای تبلیغات گام بردارد را مشغول می‌کند. چه به دنبال تبلیغات در فضای آفلاین باشیم و چه بخواهیم در دنیای دیجیتال فعالیت کنیم موضوع تولید محتوای گرافیکی مناسب می‌تواند به یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌ها تبدیل شود البته به یاد داشته باشیم که موضوع تولید محتوای تصویری در دنیای دیجیتال به واسطه پویایی و تعداد محتوای بیشتری که باید تولید و منتشر شود، کمی پیچیده‌تر می‌تواند باشد.

مراحل تولید محتوای گرافیکی

تولید محتوای گرافیکی درگروه خلاقیت و تولیدمحتوا بوم که توسط تیم گرافیک صورت می‌گیرد، دارای مراحلی است که شامل این موارد است.

تعیین هدف و استراتژی

نخستین مرحله قبل از تولید محتوای گرافیکی و متنی، مشخص شدن هدف و استراتژی است که طی جلسات متعدد بین تیم استراتژیست، تیم دیجیتال مارکتینگ و کارفرما مشخص می‌شود. تعیین هدف از انجام تولید محتوا و همچنین استراتژی تولید و انتشار محتوا اصلی‌ترین مرحله است.

طراحی ایده اولیه

پس از آنکه استراتژی تولید محتوا مشخص شد نوبت به خلق آن می‌رسد. باید به یاد داشته باشیم که محتوای گرافیکی باید خاص و منحصر به همان کسب و کار باشد و کپی‌برداری به هر نحوی می‌تواند منجر به شکست کمپین دیجیتال مارکتینگ شود.

طی جلساتی که بین تیم اکانت منیجر پروژه و کارفرما برگزار می‌شود، یک ایده اولیه با توجه به نظرات و توقعات کارفرما توسط اکانت منیجر پروژه با مشورت تیم گرافیک بوم طراحی می‌شود. این ایده اولیه با توجه به اهداف پروژه و همچنین طبق پرسونای مخاطب هدف کسب و کار شکل می‌گیرد.

تولید محتوا توسط تیم گرافیک

تیم گرافیک پس از دریافت ایده اولیه اقدام به طراحی آن با توجه به نظراتی که از کارفرما و اکانت منیجر دریافت کرده می‌پردازند. تولید محتوای گرافیکی می‌تواند در قالب تصویر، اینفوگرافیک، موشن گرافیک و موارد دیگر باشد. همچنین محتوا با توجه به محل انتشار (وب سایت، شبکه اجتماعی اینستاگرام، پیامرسان تلگرام)، از اندازه‌های متفاوتی نیز برخوردار است

ارسال و دریافت تایید نهایی از کارفرما

پس از تولید محتوای گرافیکی و تایید آن توسط تیم اکانت منیجر، محتوا برای کارفرما ارسال می‌شود. در صورت تایید ایده و همچنین طرح گرافیکی تولید شده، اکانت منیجر پروژه برای انتشار محتوا طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته، اقدام می‌کند.

اصلاح و یا تولید محتوای گرافیکی (Edit-Redesign)

مواقعی وجود دارد که طرح گرافیکی تولید شده به تایید کارفرما نمی‌رسد. در این زمان دو گزینه رخ خواهد داد که شامل ادیت و یا بازسازی کامل می‌شود. در صورتی که ایده اولیه توسط کارفرما تایید شده باشد و مسئله اصلی در طرح تولید محتوای گرافیکی باشد، طرح مورد نظر ادیت شده و سپس برای کارفرما برای تایید نهایی ارسال می‌شود.

انتشار محتوای گرافیکی

پس از دریافت تایید نهایی از کارفرما برای محتوای ساخته شده، نوبت به انتشار محتوا در پلتفرم مورد نظر می‌رسد. انتشار محتوای گرافیکی می‌تواند در سایت‌ و یا شبکه‌های اجتماعی مختلف صورت گیرد. این مورد با توجه به هدف تولید محتوای گرافیکی کاملا متفاوت بوده و همچنین نوع مخاطبان هدف نیز در آن تاثیرگذار است.

برای نمونه این محتوا می‌تواند یک مسابقه جذاب برای مخاطبان اینستاگرام باشد و یا یک بنر تبلیغاتی در وب سایت‌های مختلف که این موضوع کاملا به نوع محتوا، پلتفرم و هدف نهایی بستگی دارد.

تجزیه و تحلیل محتوای انتشار یافته

پس از تولید محتوای گرافیکی و سپس انتشار آن، نوبت به مرحله بررسی محتوا می‌رسد. در این بخش گروه خلاقیت و تولید محتوا بوم اقدام به بررسی و از همه مهمتر تحلیل بازخورد مخاطبان می‌کنند.

برای نمونه اگر این محتوا در قالب یک پست در اینستاگرام منتشر شده باشد، به بررسی میزان بازدید مخاطبان، تعداد لایک‌ها و دیگر موارد پرداخته می‌شود. در مثالی دیگر اگر محتوای گرافیکی در قالب یک بنر تبلیغاتی در سایت‌های پربازدید و معتبر منتشر شده باشد، تعداد کلیک کاربران و سپس ورود آنها به وب سایت مورد بررسی قرار می‌گیرد.

در صورت دریافت بازخورد پایین پس از انتشار، تیم اکانت پروژه اقدام به از سرگیری طراحی و بازسازی محتوا نموده تا نتیجه مطلوب به دست آید.

ارائه گزارش نهایی

در مرحله نهایی که بررسی‌های لازم انجام شد، نوبت به ارائه گزارش به کارفرما می‌رسد. در این گزارش تمام جزئیات مربوط به ایده اولیه، مراحل تولید، انتشار و همچنین میزان بازخورد کاربران و مخاطبان در قالب یک فایل به کارفرما ارائه می‌شود. برای مثال میزان بازدید مخاطبان از یک محتوا، تعداد کلیک، لایک، کامنت همراه با ارقام دقیق ارائه می‌شود.

مزایای تولید محتوای گرافیکی و تصویری

تولید و انتشار محتواهای تصویری به دلیل سرانه مطالعه پایین کاربران، مزایای بسیاری برای کسب و کارهای مختلف دارد که برخی از مهمترین آنها این موارد را شامل می‌شود.

  • جذب مخاطب
  • وایرال شدن بیشتر محتوا توسط مخاطبان
  • سهولت ارائه اطلاعات
  • تبدیل مخاطب به مشتری

با وجود تمام مزایای ذکر شده، اگر شناخت درستی از مخاطبان، رقبا و فضای کسب و کار نداشته باشید، نمی‌توانید به هدف مد نظر خود دست پیدا کنید.